fixel
Acasa Pinsa Focaccia Pinsa Dulce Pinsa Rossa Pinsa Focaccia 1+1 Pinsa Rossa 1+1 Fel principal Paste Supe Garnituri Salate Desert Bauturi Despre noi Contact
Despre noi

Ce estePINSA ROMANA?

Descriere

Ceea ce ar putea fi pe buna dreptate numita „Pinsa romana moderna“ este o reinterpretare a unei retete vechi, care dateaza din vremea Romei antice, datorita ingredientelor si tehnicilor moderne . Reteta originala, provine de la populatiile de fermieri care locuiau in afara cetatii, care prin macinarea cerealelor (mei, orz si alac) si cu adaos de sare si ierburi, au gatit aceste turte plate. Termenul provine din latinescul de prindere pinsere, intindere-turtire. Aceasta reteta clasica de-a lungul secolelor a suferit mai multe revizuiri, pana în ziua de azi.

Principalele caracteristici ale Pinsei Romane sunt:

Forma (ovala, dreptunghiulara si nu rotunda)
Textura (crocanta la margini si moale în interior)
Digerabila (datorita diferitelor tehnici de dospire si maturare)
Faina (provenind dintr-o reteta secreta)

Imagine pinsa